ČR: Na otravu alkoholom zomrela už 17. obeť

13.09.2012 Celý región

Ostrava 13. septembra (TASR) - Otrava alkoholom v Českej republike si vyžiadala už v poradí sedemnástu obeť, keď 47-ročná žena zomrela dnes ráno v Mestskej nemocnici v Ostrave. Informovala o tom agentúra Mediafax.

Ženu našiel v bezvedomí v byte jej spolubývajúci, ktorý okamžite privolal sanitku. Pacientku prijali do nemocnice v stredu večer. V noci nadnes okolo 02.00 h skolabovala a už sa nepodarilo obnoviť jej vitálne funkcie, oznámil Mediafaxu hovorca nemocnice Jiří Maléř. Laboratórium potvrdilo, že príčinou jej smrti bol metylalkohol v krvi.

Ihneď po oznámení prišli do bytu obete policajní vyšetrovatelia. Na mieste našli fľaše od alkoholu, na ktorých boli zrejme falošné etikety. Dnes pokračujú vo vyšetrovacích úkonoch, oznámila hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

V meste je to už druhá obeť a desiata v Moravskosliezskom kraji. V nemocniciach po celej Českej republike zostávajú desiatky ľudí v kritickom stave, ktorý spôsobila otrava. Podľa vyjadrenia lekárov je takmer isté, že niektorí z nich neprežijú, napísalo internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

Česká vláda vyhlásila zákaz predaja tvrdého alkoholu v 30 percentách stánkov, aby sa zmenšilo riziko ďalších otráv.
 

Vyberte región